آغاز فرایند تاسیس «دولت مستقل بکتاشیه» در آلبانی

ادی راما، نخست‌وزیر آلبانی روز شنبه ۲۱ سپتامبر ۲۰۲۴ از آغاز فرایند تشکیل کشورک مستقل لیبرال اسلامی به شیوه واتیکان در بخشی از تیرانا، پایتخت آلبانی خبر داد.

به گزارش یورو نیوز این کشورک قرار است با نام «دولت مستقل بکتاشیه» تاسیس شود، با مساحتی حدود یک‌چهارم واتیکان به کوچک‌ترین کشور دنیا تبدیل می‌شود و حاجی‌بابا موندی، پیر طریقت و رهبر جهانی «بکتاشیه» حکومت این کشور مسلمان شیعه صوفی ۲۷ هکتاری را در دست بگیرد.

در این کشورک جدید نوشیدن الکل آزاد است، زنان اجازه دارند هرطور می‌خواهند لباس بپوشند و هیچ سبک زندگی به مردم تحمیل نمی‌شود.

ادی راما گفت که هدف از تاسیس این کشورک مستقل ترویج نسخه مداراگر اسلام است که آلبانی به آن افتخار می‌کند.راما با اشاره به قطع بودن روابط دیپلماتیک تهران و تیرانا از سال ۲۰۲۲ افزود: «صادقانه بگویم، ایران آخرین کشوری است که به آن فکر می‌کنم.

https://static.euronews.com/articles/stories/03/18/11/02/606x404_cmsv2_afa207ad-5793-58e1-be53-9fae7b36b6a1-3181102.jpg حاجی بابا موندی در تشریح جزئیات این کشورک جدید گفت که «دولت مستقل بکتاشیه» ممکن است به یک سرویس اطلاعاتی کوچک نیاز داشته باشد «زیرا ما هم دشمنانی داریم» اما ارتش، گارد مرزی یا دادگاه نخواهد داشت.

او افزود که جزئیاتی مانند اینکه چه کسانی واجد شرایط دریافت گذرنامه خواهند بود هنوز باید بررسی شود، اما رنگ گذرنامه تصمیم‌گیری شده و سبز است. آلبانی اجازه تابعیت دوگانه را می‌دهد.

سنت عرفانی‌ درویش‌های بکتاشیه دیر زمانی است که در آلبانی به حیات خود ادامه می‌دهد. بکتاشیه فرقه‌ای از صوفیه اسلامی است که گفته می‌شود نخستین بار به دست برخی سربازان زبده امپراتوری موسوم به «جان‌نثاران» به شبه جزیره بالکان رسید. اعضای این طریقت خود را منسوب به حاجی بکتاش ولی، زاهد خراسانی می‌دانند.

این فرقه صوفیانه پیروان خود را ملزم به رعایت اصول سنتی مذهب نمی‌کند. نوشیدن الکل را مجاز می‌شمارد و معتقد است مستی، ذات آدمی را آشکار می‌کند.زن و مرد در این فرقه از هم جدا نمی‌شوند و زنان ناگزیر نیستند نقاب یا روسری داشته باشند. تکیه‌های بکتاشیه شبیه مساجد معمول نیست. مناره‌ای ندارد و معمولا پیکر باباها یا پیران این فرقه در آن مدفون است. باور این درویش‌ها پیوسته در حال تحول است و آنان با باورمندان دیگر مذاهب در تعامل اند.

انجمن غیرانتفاعی «احترام به انسانیت» دده‌ بابا، قطب کنونی این درویش‌ها را به عنوان یکی از شمایل‌های صلح جهانی به رسمیت شناخت. وی تا کنون با دو پاپ دیدار و گفتگو کرده است.

به اعتقاد برخی تحلیلگران مستقل، تشکیل چنین دولتی براساس طرحی بلند مدت برنامه ریزی شده است که هدف آن الگوسازی از نوعی تشیع منطبق با سبک زندگی غربی و تضعیف جایگاه  جمهوری اسلامی ایران به عنوان منادی و محور اسلام شیعی در جهان و بویژه منطقه بالکان است.

کد خبر 21182

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 12 =